x
Blitzen Trapper: American Goldwing

Blitzen Trapper
American Goldwing

Blitzen Trapper: American Goldwing

GAFFA

Album / Sub Pop
Utgivning D. 2011.09.12
Recenserad av
Daniel Horn

Blitzen Trapper är som bäst när de lägger smörpapper över Grateful Deads tidiga 70-tal och drar pennan längs med deras musikaliska strukturer. Sorgligt men ack så sant.

I över tio år har de nu experimenterat med skruvad slackerpop och skäggig psykedelia. Det låter kanske kul i teorin, men allt för ofta faller musiken mellan ovanstående genrers stolar. Förvisso ett perfekt band för ängsliga popbloggar och för de som ständigt söker "det nya". Men rent krasst så har Blitzen Trapper egentligen överträffat sig blott en gång; med spåret Black River Killer från 2008 års Furr. I den snattas det rakt av hårda och hållbara karameller från The Deads Workingman's Dead. Och med facit i hand blir det oftast bäst när man utan pardon snor en perfekt formel. Kanske ger den en liten twist, men bara så där lagom för att slippa ett krystat resultat.

American Goldwing har Blitzen Trapper lagt smörpapper på Furr och kopierat sig själva. Än en gång. Jag söker dock fortfarande efter karbonkopian av Black River Killer. Kanske har The Dead svaret, återigen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA