x
Justice: Audio, Video, Disco

Justice
Audio, Video, Disco

Justice: Audio, Video, Disco

GAFFA

Album / Ed Banger/Warner
Utgivning D. 2011.10.25
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Sättet Gaspard Augé och Xavier de Rosnay annonserade sin återkomst på för världen var så passande och så stort att så snart Lionel Messi sågs trolla bort folk på en fullsatt fotbollsstadion kunde det hela inte klassas som annat än en succé. Allting var så intensivt visuellt och audiologiskt i paritet med exakt den dansanta kakofoni Justice släppte loss med sitt debutalbum för fyra år sedan. Firma Agué-de Rosnay var tillbaka, firma Justice, och det med besked. Adidas tackade fransmännen för sin mest framgångsrika reklamkampanj någonsin. Justice tackade för tillfället att visa upp nya singeln Civilization för miljoner på ett ögonblick, och för de plötsligt betydligt mer uppblåsta förväntningarna.

Audio, Video, Disco är med rätta ett av 2011 års mest emotsedda album. Efter den monumentala debuten förväntas även det andra albumet från den franska duon vara en storslagen och gnisslande bas-orgie. Och självklart är Audio, Video, Disco just därför något helt annat, något luftigare och ljusare.

De lugna partier som på gav andrum är på det stora hela det som dominerar Audio, Video, Disco. De halvdiskreta nickarna till T.Rex via oljudet på debutalbumet har nu gått över till lika halvdiskreta nickar mot The Who, och med det följer en ljudbild som kan kallas för "arena-electro". Det är samma Justice men i ny kostym; en kostym som säkert lockar många nya fans men också riskerar att skrämma bort de många trogna som väntat i fyra år på något lika smutsigt härligt som †.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA