x
Noel Gallagher's High Flying Birds: Noel Gallagher's High Flying Birds

Noel Gallagher's High Flying Birds
Noel Gallagher's High Flying Birds

Noel Gallagher's High Flying Birds: Noel Gallagher's High Flying Birds

GAFFA

Album / Mercury
Utgivning D. 2011.10.14
Recenserad av
Josefin Bagge

Man kan bara bedöma Noel Gallagher's High Flying Birds efter personligt begär. Har man aldrig gillat Oasis lär man hata det här med. Simpla strukturer och nötta melodier i relativt slät förpackning, ett evigt tuggande som kanske inte leder till någonting annat än en förhoppning om explosion. Men det var väl ingen som förväntade sig något annat?

Storebror Gallagher har (äntligen!) fått fritt svängrum och lever ut sina vildaste drömmar: välorkestrerad Noelrock efter britpopens alla regler, mitt emellan Ian Brown och Paul Weller, ett soundtrack inspirerat av adrenalinfyllda fotbollsarenor. Det är inget som får en att hoppa högt, men det var ju å andra sidan ganska längesedan Noel Gallagher skrev sådan musik. Åldersadekvat, det är precis vad det är.

Väggen av smutsiga gitarrer har han lagt bakom sig, det är inte helt olämpligt att peka på referenser till band som The Verve och Travis. Man skulle nästan kunna tro att det fortfarande är 1997. Eller kanske 2002. En känsla för trend och aktualitet är inget han besitter, längre. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA