x
Merle Haggard: Working in Tennessee

Merle Haggard
Working in Tennessee

Merle Haggard: Working in Tennessee

GAFFA

Album / Vanguard
Utgivning D. 2011.10.04
Recenserad av
Jack Hildén

Parallellen ligger nog väldigt nära till hands även för dem som inte känner till att Merle Haggard faktiskt var en av de intagna fångar som Johnny Cash spelade för på San Quentin-anstalten i ett av musikhistoriens mest romantiserade ögonblick. Ungdomsbrottslingen från Bakersfield inspirerades att plocka upp gitarren och har sedan dess gett ut så många skivor och samlingar och volymer som det bara anstår en countrystjärna.

Working in Tennessee är gud-vet-vilken i ordningen och självklart innehåller den samtliga nyckelord för en vit countrysångare i hans ålder. Han har blues, tar kokain och sitter på tåg. Som att tiden stod still. Vilket har sin förtjänst i att det blir ganska trivsamt. Och humoristiskt, förmodligen både medvetet och omedveten från Haggards sida. Höjdpunkten uppstår i Laugh it off, som räknar upp olika sätt att bli fistad av livet och ändå kunna skratta sig igenom det. "If you should get pneumonia with an everlasting caugh, laugh it off".

Om man glömmer bort sig är det lätt att få för sig att det faktiskt är en bortglömd utgivning av Mr. Cash. Självklart får hans klassiska Jackson avsluta, i sann covertappning.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA