x
Moffarammes: The Eye Of Horus

Moffarammes
The Eye Of Horus

Moffarammes: The Eye Of Horus

GAFFA

Album / Häleri
Utgivning D. 2011.09.28
Recenserad av
Chris Lindahl

Du gillar Iggy and the Stooges, Queens of the Stone Age och ibland, för att det känns nostalgiskt, Nirvana. Dina vänner, grova hipsterister, gillar b-sidor av The Smiths, Johnossi innan de slog igenom och påstår att de slutade lyssna på Broder Daniel när de gick ut högstadiet men du vet att de ljuger.

Frågan är vad ett sådant gäng av kulturella finsmakare kan godkänna som bakgrundsmusik till deras diskussioner kring fixies, vintage och huruvida Fredrik Strages ofta omnämnda vän "Hipster-Kristofer" finns på riktigt eller bara är ett bevis på att kulturikonen inte vill erkänna sitt eget suktande efter små mössor och rutiga skjortor.

Svaret på musikdilemmat har du lyckligtvis framför dig. Moffarammes plockar influenser från alla ovannämnda band och är med sin skräpigt ösiga garagerock och inslag av indiepop, perfekt både för dig och dina hipster-vänner.

Vill du briljera kan du i förbifarten nämna att musiken görs av två killar från Vänersborg och att låtarna, med något enstaka undantag, enbart innehåller gitarr och trummor. Som en slutkläm ger du dig sedan in i en lång monolog där du gör liknelser mellan de skränigt dominerande riffen i Moffarammes debutskiva och de grova skissartade penseldragen som Monet och Renoir använde till perfektion då de gav upphov till impressionismen.

Om du trots detta inte lyckas övertyga dina vänner att Moffarammes är värda en tweet – om inte annat enbart på grund av deras suspekta namn ­– kan du åtminstone luta dig tillbaka och njuta av skivans enda riktigt smutsiga punkdänga, Bad Brain.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA