x
Kill It Kid: Feet Fall Heavy

Kill It Kid
Feet Fall Heavy

Kill It Kid: Feet Fall Heavy

GAFFA

Album / One Little Indian
Utgivning D. 2011.09.19
Recenserad av
Chris Lindahl

Musiken som Kill It Kid producerar lyckas med ett medvetet, lite skräpigt sound leverera stark bluesrock med rötter i americana. Det är därför lite chockerande när man inser att bandet inte består av ett gäng gamla blueslegender från södra USA, utan av ett gäng ungdomar från Bath i sydvästra Storbritannien.

Feet Fall Heavy innehåller många vemodiga partier där gitarrerna levererar bluesiga krokar och underbara skiftningar mellan tungsynt släpande och färgstarkt driv. Att vokalisten Chris Turpin låter sin bourbondoftande röst vila i många låtar för att istället släppa fram Stephanie Wards vackert avväpnande stämma ger också skivan en tacksam variation.

En återkommande knastrigt samplad gospelpräst pekar på att Kill It Kid både vill hylla sin tydliga inspirationskälla, men också att de vill fastställa en genomtänkt atmosfär. Det hela skapar en sorgsen känsla av vördnad, men samtidigt är det svårt att avgöra om det är flaskan eller bibeln som är den enda räddningen.

Sweet Nothings är med små medel skivans vackraste spår och med låtar som You´re In My Blood och Sweetnes Has A Hold On glömmer man snabbt regniga Bath för att förflyttas till den djupaste amerikanska södern.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA