x
Black Box Revelation: My Perception

Black Box Revelation
My Perception

Black Box Revelation: My Perception

GAFFA

Album / PIAS Recordings
Utgivning D. 2011.10.03
Recenserad av
Chris Lindahl

Det är förbluffande att musiken dessa två belgare skapar är så pass avskalad och samtidigt fylld till bredden av volym och vårdslöshet. Man slås av en härlig retro-vibe där den belgiska duon lyckas vrida tillbaka klockan och återförena Iggy Pop och The Rolling Stones med sina mest råa stunder. Det är kaxigt, smått galet och ibland briljant.

My Perception står i skuld till 70-talets smutsiga rockband men passar också på att ta en stor tugga inspiration från den mer psykedeliska delen av årtiondet. Vokalisten och gitarristen Jan Paternoster är i sina bästa stunder svår att urskilja från en ung Mick Jagger men snubblar ibland på sin egen överdrivet spända och invecklade lyrik. När han i White Unicorns sjunger att vi alla är vita enhörningar fastknutna i väggen och att hans vingar brinner börjar man undra om det kanske vore en idé att Belgien antog en hårdare policy mot droger.

I slutändan är det inte direkt nyskapande men Black Box Revelation levererar ändå en behaglig resa med bitvis skön lo-fi och nonchalanta flirtar med punkens förfäder. Tyvärr har duon långt ifrån samma styrka i alla låtar och påföljden blir en tudelad skiva som till slut ebbar ut i en för avslappnad och jammig känsla.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA