x
LeAnn Rimes: Lady & Gentlemen

LeAnn Rimes
Lady & Gentlemen

LeAnn Rimes: Lady & Gentlemen

GAFFA

Album / Curb Records
Utgivning D. 2011.09.28
Recenserad av
Daniel Horn

Det går en röd tråd längs med LeAnn Rimes och hennes skivsläpp. Den hålls upp av en fet stab som vill se kassasuccé efter kassasuccé. Sånt kan i slutändan svärta ner materialet. Men i LeAnn Rimes fall, genom hennes röst och genom sin stora pondus, går mycket av alla uppräkningar om antalet sålda skivor och hur stor hon är i USA liksom förbi.

När man riktar in sig på musiken hör man givetvis Nashvilles fläckfria countryklanger, men de blandas med en artist som, mitt i all kommersiell hets, försöker bygga något nytt i sammanhanget.

Att hon, som på Lady & Gentlemen, valt att tolka countryklassiker från början skrivna och utförda av män, kan tolkas som en spark mot etablissemanget. Resultatet tyder dock på något annat. Det är spår som visserligen lutar sig perfekt mot hennes tidigare material, eller för att använda den uttjatade frasen: hon gör låtarna till sina egna. Men utstickare och respektlösa infall mot originalen är svåra att hitta. Ställer man det här släppet bredvid en skiva med splitternytt LeAnn Rimes-material är det nog tyvärr bara den mest hängivna som väljer båda.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA