x
Madina Lake: World War III

Madina Lake
World War III

Madina Lake: World War III

GAFFA

Album / Playground
Utgivning D. 2011.10.10
Recenserad av
Chris Lindahl

Madina Lakes berättelse om den kidnappade Adalia började 2007 med bandets debutalbum From Them, Through Us, To You och togs sedan vidare 2009 med Attics To Eden. World War III, den avslutande delen i trilogin, berättas med samma smittsamma melodiska metall som gjort Madina Lake till ett starkt namn inom sin genre.

Att bandet inte dragit ihop säcken tidigare beror till stor del på att basisten och vokalisten Mathew Leone blev grovt misshandlad förra året och hamnade i en fem dagar lång koma. Mycket av den incidenten har färgat musiken och texterna i World War III och resultatet är en mörkare och dystrare skiva än föregångarna.

Mathew Leones sug efter revansch har sipprat ner i många av låtarna men mycket av ilskan verkar ha putsats bort från slutprodukten och riffen är inte alltid glödheta. Styrkan ligger i de enkla texterna som för historien framåt och som i sällsynta stunder även erbjuder lyssnaren mer att tänka på än det uppenbara.

Smashing Pumpkins frontmannen Billy Corgans inverkan på Imagineer ger tillsammans med Howdy Neighbor! berättelsen ett par ögonblick som inte bör missas även om man väljer att bara skumläsa dessa sista kapitel.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA