x
Chickenfoot: III

Chickenfoot
III

Chickenfoot: III

GAFFA

Album / Ear Music
Utgivning D. 2011.09.26
Recenserad av
Chris Lindahl

Med en smått förvirrande titel på en andra skiva återvänder Sammy Hagar, Michael Anthony, Chad Smith och Joey Satriani till supergruppen de valt att kalla för Chickenfoot.

Hela skivan surfar på en skön våg av småfunkig rock med stänk av 70-tal. Satriani är en sann trollkarl på gitarren och hans vassa riff och tekniskt briljanta solon hittar en härlig balans med Anthonys säkra groove på basen.

Man kan emellertid inte anklaga Hagar för att skriva djupa texter men de innehåller samma glädje till hederlig rock'n'roll som genomsyrar precis alla låtar på Chickenfoots senaste verk. Det är också fortfarande förvånansvärt mycket klös i Hagars röst trots att han passerat 60-strecket och förmodligen har mer tequila i blodomloppet än blod.

Tyvärr saknas det där extra klistret som får låtarna att fastna i hjärnbalken och III är ingen skiva som kommer få ett eget visningsrum i The Rock and Roll Hall of Fame. III är istället en uppvisning i fyra rutinerade musikers sanna kärlek till rock 'n' roll och i slutändan smittar det av sig även på lyssnaren.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA