x
Little Gang: Half of Everything

Little Gang
Half of Everything

Little Gang: Half of Everything

GAFFA

Album / Control Freak Kitten
Utgivning D. 2011.10.19
Recenserad av
Andrea Arvidsson

Jacob Snavely, Carl von Arbin, Rebekka Karijord och Erik Nilsson har alla fina meritlistor i bagaget. Tillsammans kallar de sig Little Gang, ett projekt som började i Snavelys sökande efter nya vägar i det musikaliska skapandet och slutade med att en oväntad konstellation musiker, med ytterligare hjälp av välkända namn som Ane Brun och Tobias Fröberg, slog sina huvuden samman och började spela in.

Med detta i bakgrunden blir det omöjligt att inte fundera över om så många olika kockar kommer innebära en sämre soppa. Med flertalet vitt skilda musiker involverade riskerar man en villrådig mix av skilda influenser som inte leder någonstans, eller Half of Everything / Halvt av allt för att citera skivans namn respektive sista spår.

Men Little Gang motbevisar talesättet. Visst bär singeln Evert's Song tydliga spår av Carl von Arbins bakgrund i Shout Out Louds, men i övrigt har bandet skapat sig en egen, såväl band- som soundmässig, identitet bestående av lågmäld men intensiv pop med rytm och trumslag i fokus. Som soppa betraktad – inte så dum ändå.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA