x
Midaircondo feat. Michala Østergaard-Nielsen: Reports On the Horizon

Midaircondo feat. Michala Østergaard-Nielsen
Reports On the Horizon

Midaircondo feat. Michala Østergaard-Nielsen: Reports On the Horizon

GAFFA

Album / Twin Seed Recordings
Utgivning D. 2011.10.17
Recenserad av
Mats Almegård

Det börjar i snabbköpet. Klockan är tre minuter över tolv. Mitt i natten. Långsamt och drömskt växer kvidande och olyckliga röster fram tillsammans med oljud som skär och skorrar. Trumslagen piskar till, oväntat och hårt. Att befinna sig i In the Neon Fruit Supermarket 11:54 pm – 12:03 am innebär inte enkla överläggningar om vad som ska inhandlas. Musiken antyder djupare och mer existentiella frågeställningar. Det är egentligen för tidigt för vargtimma. Ändå är det precis så som denna musik låter.

The Zebra Crossing – Walking 12:32-12:35 pm centreras kring Michala Østergaard-Nielsens trummor och percussion. Midaircondo fyller på med elektroniska och akustiska klanger. Musiken växer fram lika långsamt som i inledande spåret. Klangfigurer upprepas om och om igen och växer över till något nytt. Fascinerande musik som kräver fullständig koncentration från lyssnaren.

Hela Reports on the Horizon improviserades fram under två dagar i våras. Det hörs. Det finns ett direkt och fräscht anslag som går på knock här. Musiken är kaxigt vildvuxen och får ta plats. Midaircondo har tagit ytterligare ett steg framåt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA