x
Active Child: Iceland Airwaves, Reykjavik

Active Child, Iceland Airwaves, Reykjavik

Active Child: Iceland Airwaves, Reykjavik

Recenserad av Daniel Horn | GAFFA

Los Angeles-baserade Patrick Grossi har fyllt Nasa under torsdag kväll. Han levererar storskaliga arrangemang, som kombinerar element från svulstig r'n'b med enkla rena klanger. Grossi har ett förflutet i en gosskör och kan även – råkar det visa sig – hantera harpa (!), medan hans två medmusiker lägger en grund av 80-talsinspirerad indiepop.

Active Child har precis givit ut albumet "You Are All I See", vilket bland annat innehåller en duett med Tom Krell från How to Dress Well. Han har också blivit spådd en ljus framtid, men på Iceland Airwaves huvudscen, Nasa, har Pat Grossis Active Child svårt att bryta igenom och få folkets uppmärksamhet, mest på grund av den långt överdrivna produktionen, den enorma ljudväggen och märkliga mix av kyrkkoraler och själkrängande r'n'b, inte klarar av omgivningar utan total kontroll, utanför studion.

Däremot råder det ingen tvekan om att Grossi har talang som vokalist och som frontman.

Det startar med "You Are All I See", "High Priestess" och plattans två bästa spår "Hanging On" och "Playing House" med Grossi på harpa. Senare förflyttar han sig till synten för att spela mer new wave och dansanta spår, som till exempel "Way Too Fast". Det hela försvinner dock i en jämn ström av småsnack från publiken på Nasa, som antagligen är för stort för Active Child, vars musik är mer gjord för de mindre klubbarna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA