x
120 Days: 120 Days II

120 Days
120 Days II

120 Days: 120 Days II

GAFFA

Album / Voices of Wo
Utgivning D. 2011.11.04
Recenserad av
Daniel Horn

120 Days har en stilistisk plan från början till slut. Man ser det på ytan, hur omslagen är formade, via albumens titlar, men framför allt hör man det. I den lilla norska kommunen Kristiansund, mest känd för klippfisk, har gruppen i lugn och ro fått växa från sitt tidiga ursprung i The Beautiful People till att börja räkna dagarna i 120 Days. Jag räknar takterna när jag hör deras musik, det sker per automatik.

Om de på sitt självbetitlade album från 2006 bröt av sina pulserande låtar efterhand går de på 120 Days II ett steg vidare, bokstavligt talat. Lucid Dreams –Part I går över till Lucid Dreams – Part II, och så vidare. Det bultar på med tekniska finesser. Man hör Lindstrøms fjorddisco samtidigt som man hör krautrockens insteg i nutiden.

Strax innan musiken faller in i en slags varmhamrande bakgrundsmuzak smäller det till på nytt och Serena Maneesh-väggar kallar på ens uppmärksamhet. Och Madchester-flum på det. Ja, det är lätt att älska 120 Days stilistiska plan. Från idé till verklighet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA