x
Cyndi Lauper: To Memphis, With Love

Cyndi Lauper
To Memphis, With Love

Cyndi Lauper: To Memphis, With Love

GAFFA

DVD / Naïve
Utgivning D. 2011.10.24
Recenserad av
Chris Lindahl

Många kanske fortfarande förknippar Cyndi Lauper med en sprallig liten färgglad tjej som under 80-talet hade en enorm hit med Girls Just Wanna Have Fun. Men sanningen är den att Lauper under det senaste året erövrat både USA och stora delar av övriga världen med sin blues.

Precis som titeln skvallrar om är låtarna på denna live-dvd hämtade från förra årets succéalbum Memphis Blues och filmade från The Warehouse i Memphis, Tennessee.

Laupers tolkningar av gamla bluesklassiker är gjorda med den nödvändiga mängd själ som krävs för att de inte ska välta över i simpla pastischer. Detta är inte en kvinna som i jakt på pengar vanärar bluesen genom simpla covers. Detta är en mogen musiker som med vördnad och respekt vill hylla bluesen och dess rötter. 

Lauper har själ, och mycket av det. Hon visar det med hjälp av ett kompetent band och gästframträdanden från inflytelserika musiker som Allen Toussaint, Tracy Nelson och Jonny Lang.

Framträdandet håller högsta klass men det är synd att det enda bonusmaterial man bjuds på är två studioinspelningar och korta intermesson av bakgrundsmaterial under framträdandet. Denna dvd är därför i det snålaste laget och även om styrkan ligger i musiken och Laupers röst hade det varit skönt att få lite mer att bita i.

Har man inte stiftat bekantskap med Laupers blues tidigare är det här en okej inkörsport men äger man redan Memphis Blues kan man lika gärna låta den snurra ett extra varv i cd-spelaren.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA