x
Dirty Projectors & Björk: Mount Wittenberg Orca

Dirty Projectors & Björk
Mount Wittenberg Orca

Dirty Projectors & Björk: Mount Wittenberg Orca

GAFFA

Album / Domino records
Utgivning D. 2011.10.26
Recenserad av
Björn Schagerström

Jag hade minst sagt höga förväntningar på samarbetet mellan den säregna och föränderliga Brooklynorkestern Dirty Projectors och deras partner i musikevolutionism, Islandsdrottningen Björk. Låtarna släpptes digitalt redan sommaren 2010 och vinsten går lovvärt till projekt för en hållbar havsmiljö. Konsekvent driver havstemat genom texterna, Sharing Orb talar till exempel om liv och grym död ur en vals perspektiv. Nu ges den fysiska versionen av det sju låtar långa minialbumet ut. Tyvärr blir det lite för mycket av samma vara.

De ständigt närvarande körarrangemangen, ett viktigt och vanligtvis spännande inslag i Dirty Projectors musik, är alltför ensidiga med lite Real Group-varning, och det saknas märkligt nog ordentliga musikaliska utmaningar.

Bäst är tveklöst No Embrace, här finns en bra balans mellan finstämdhet och utbrott. When the World Comes to an End och All We Are hör också till topparna. Men sammanfattningsvis är det en bättre idé att lägga pengarna på Dirty Projectors album Rise Above eller Bitte Orca och valfri Björk-skiva och samtidigt skänka en slant till exempelvis Greenpeace.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA