x
Cyco Miko: The Mad Mad Muir Musical Tour

Cyco Miko
The Mad Mad Muir Musical Tour

Cyco Miko: The Mad Mad Muir Musical Tour

GAFFA

Album / Suicidal Records/Border Music
Utgivning D. 2011.10.10
Recenserad av
Chris Lindahl

Äpplet faller inte långt från trädet och fans av Suicidal Tendencies och Infectious Groove kommer känna sig som hemma i frontmannen Mike Muirs soloprojekt.

Med en skiva som till största del utgörs av tidigare outgivna Suicidal Tendencies- och Infectious Groove-låtar är det inte helt oväntat en ganska splittrad skiva. Det som utgör räddningen är den röda tråden av funk som hela tiden håller ett hårt grepp om skivan och ger den ett skönt gung.

Blandningen av thrasig funk-metal som genomsyrar The Mad Mad Muir Musical Tour är en skön mix av influenser. Det finns tunga hårda låtar som oldschool-fansen kommer digga samtidigt som det finns partier där funkigheten tillåts ta över. När man sedan hittat någon form av fotfäste överraskar Muir och drar bort mattan under en med skivans kanske bästa låt, en akustisk version av Alone.

The Mad Mad Muir Musical Tour är en galen röra som Miur ändå lyckas få ordning på och det är mer än bara något att distrahera sig med tills nästa Suicidal Tendencies-skiva kommer ut.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA