x
Black Cobra: Invernal

Black Cobra
Invernal

Black Cobra: Invernal

GAFFA

Album / Southern Lord
Utgivning D. 2011.11.07
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

För de flesta har San Fransiscos musikscen med omnejd blivit synonymt med The Big Four. Där giganterna antingen bråkar med varandra, hoppar av och på sina band, super skallen av sig, blir kristna eller bara tar sig an fullkomligt orimliga och pretentiösa projekt om tysk expressionism, verkar duon som utgör Black Cobra stå stadigt med fötterna på marken.

Fjärde given sedan starten 2001, och andra släppet på etiketten Southern Lord, är en rabiat hynda av furiösa riff, kaxigt upptempo och omänsklig tortyr av de musikaliska verktygen. Inspelad på enbart åtta dagar i Kurt Ballous (Converge) egna studio förstår man likheten med gitarristens huvudsyssla. De åtta spåren på Invernal kombinerar det bästa från hardcorepunken med de smutsigare elementen från sludge och skapar en riktigt intressant avkomma. Det är precis rätt mängd skit under naglarna, rått och primalt som sig bör. Att gitarristen och sångaren Jason Landrian använt sig av en rostig kakburk istället för puffskydd vid inspelningen av sången, spär bara på intrycket av råhet.

Som om detta inte räckte, det instrumentala stycket Abyss ger smak av svunna tider och ger upprättelse till en scen som grundarna sedan länge lämnat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA