x
I Am Hunger: Odium

I Am Hunger
Odium

I Am Hunger: Odium

GAFFA

Album / Snapping Fingers Snapping Necks
Utgivning D. 2011.10.26
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Visst har det gjorts förut. Men frågan är om utförandet varit lika stiligt som Trollhättans I Am Hunger? På debuten Odium gör inte bandet det lätt för sig och stundtals är musiken svårplacerad. Det innehåller dock en dos av dagens moderna metal med blinkningar åt Refuseds hardcore.

Trots att det går att skönja en modern ljudbild och ett långväga norrländskt arv i Death Row eller Arms Tied/Haven är det inte slätstruken metalcore. Bandet lyckas nästan att bemästra greppet med rensång i refrängerna fullt ut. Istället för att gå efter mallen "aggrovers/brygga/rensjungen refräng/breakdown" fyller den en funktion som inte känns malplacerad utan bidrar till ett mer emotionellt intryck och stundtals påminner om Christian Lindeskogs (Blindside) tidiga stämma. Raised to Hate är ett tydligt exempel på detta då låten presenteras sparsmakat och lågmält innan den briserar i ett inferno av ångest och uppgivenhet. Lägg på ett vackert solo och gråtkalaset är ett faktum.

De närmaste musikaliska referenserna i de hårdare styckena stavas Path of No Return och Reign Supreme. I Am Hunger har knappt existerat i två år och redan verkar de ha en egen väg utstakad. Jag hoppas bandet fortsätter att mixa hardcore och metal lika genuint framöver. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA