x
A$AP Rocky: LiveloveA$AP

A$AP Rocky
LiveloveA$AP

A$AP Rocky: LiveloveA$AP

GAFFA

Album / RCA Music Group
Utgivning D. 2011.11.08
Recenserad av
Ametist Azordegan

Han är nykomlingen som branschen satte klorna i innan han hann släppa detta mixtape. Han skrev på ett kontrakt värt tre miljoner dollar med bolaget RCA Music Group efter att bara ha släppt två låtar från skivan, och när tredje låten släpptes ingick han samarbetsavtal med stora namn som Drake och Jim Jones.

Nu när mixtapet är ute börjar man ana varför. A$AP Rocky är prototypen av ett hiphopbarn av vår tid. Hans uttryck och musik är rätt i tiden, lagom progressiv med tillräckligt många referenser till hiphopens rötter.

A$AP Rocky är både nervkittlande och en nostalgitripp. Hans oansträngda Harlem-rap blandad med ett mer melodiöst Houston-sound är lika sjabbig och rännsten som fräscht, och framförs lika ofta i helsvarta luvtröjor som i kläder med inslag av gälla neonfärger. Det är lika oldschool som nyskapande med lika många blinkningar till den klassiska sydstatshiphopen som till M.I.A.:s alternativa elektroniska toner. Det här är mörk och magnetisk "drug music" som tillfredsställer både hiphopskallar och hipsters. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA