x
Turbowolf: Turbowolf

Turbowolf
Turbowolf

Turbowolf: Turbowolf

GAFFA

Album / Hassle Records
Utgivning D. 2011.11.11
Recenserad av
Chris Lindahl

Turbowolfs kompakta Black Sabbath-inspirerade jetbränslerock kan redan på låg volym få tapeterna att lossna. Det ödslas inte tid på någon onödig strängonani utan det är effektfulla muskelriff med ett par lager av dra-åt-helvete-attityd som driver skivan in i ljuvligt headbanger-vänligt territorium.

Det som distinkt sticker ut ur ljudbilden är den rubbade synthen som melodiskt lägger sig bredvid gitarren och basens dräpande samspel. Stundtals ger synthslingorna ett smått psykedeliskt intryck men det urartar aldrig i full galenskap och de korta stunderna av ordnat kaos cementerar greppet om lyssnarens uppmärksamhet.

Turbowolf är precis som namnet hintar om, ett stycke primal energi som inte vet annat än full hastighet. Första singeln A Rose for the Crows är en vattentät spark i pungen som påminner om Death From Aboves virilaste stunder. De två instrumentala mellanspelen, K-J och  TW1, kunde gott och väl slopats men övriga låtar håller en så pass hög standard att man skulle kunna förlåta bra mycket värre snedsteg. Det enda som vore helt oförlåtligt efter en debut som denna vore att inte komma med någon uppföljare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA