x
London Philharmonic Orchestra: The Greatest Video Game Music

London Philharmonic Orchestra
The Greatest Video Game Music

London Philharmonic Orchestra: The Greatest Video Game Music

GAFFA

Album / X5 Music Group
Utgivning D. 2011.11.08
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Att Londons Filharmoniska Orkester spelar in populärmusik är inte något nytt. Att det överhuvudtaget görs orkestreringar till pop, metal, rap, etcetera är inte speciellt ovanligt numera. Men jag tycker ändå det är kul att höra det här konceptet igen, tycker det är kul att de på det här albumet tar sig an tv-spelsmusik. Även om idén egentligen låter roligare än utförandet.

Mycken musik i dagens tv- och datorspel är ändå så pass pompösa och rika på ljud att en symfoniorkester bara eventuellt tillför en dimension av pompös och pretentiös anda. Många av låtarna på albumet tillförs ingen ny energi eller ande; de blir i bästa fall till filmisk musik, dramatisk och vacker, men utan att gå utanför konceptet, utan att komma bortom det iscensatta.

Däremot är det lite kul att lyssna till arrangemangen till de lite enklare melodierna. Tetris. Angry Birds. Super Mario Bros. Där blir det lite flerdimensionellt, där blir det lite komplexare, lite finare; världen blir lite större. Allt är visserligen gjort med klass, det är bra, det är utsökt utfört, men det blir inte mer än upprepningar, det blir inte mer än vad berikandet av själva spelen via musik kan göra. Och det blir lite tråkigt.

Även om idén är fin blir det väl förutsägbart. Inte som C64 Orchestras orkestrering av Commodore64-spelens musik för något år sedan, där det lilla, blippiga och ändå magiska hittade helt nya nivåer av skönhet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA