x
Venom: Fallen Angels

Venom
Fallen Angels

Venom: Fallen Angels

GAFFA

Album / Spinefarm
Utgivning D. 2011.11.28
Recenserad av
Isac Nordgren

När jag var tolv sågs Venom som det mest ondskefulla band som fanns, något som känns märkligt när man lyssnar på deras musik idag. Som musiker var medlemmarna inte speciellt bra, och det var inte de flesta av låtarna heller. Men jag tyckte ändå att Venom var coola, om än på ett lite fnissigt vis, och det går inte att förneka att de var nyskapande.

30 år senare låter Venom fortfarande ungefär likadant. Medlemmar har bytts ut, andra har utvecklats som musiker men den där magiska auran kring bandet är borta sedan länge. Kvar från originalsättningen finns bara sångaren och basisten Cronos och tur är iallafall det. Utan Cronos inget Venom enligt mig, och under långa perioder har också så varit fallet.

Fallen Angels, det 13:e albumet släppt i Venoms namn, består av enkla riff som fortfarande lånar sin inspiration från samma band som Venom växte upp med. Låtmaterialet består inte av mycket som är minnesvärt men spår som Lap of The Gods och Sin är helt okej. Om man är ett fan så kan det vara värt att ha Fallen Angels i sin samling, annars inte. Då räcker det gott med Venoms första banbrytande album.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA