x
Peaches: Kolingsborg, Stockholm

Peaches, Kolingsborg, Stockholm

Peaches: Kolingsborg, Stockholm

Recenserad av Daniel Hånberg Alonso | GAFFA

"Sucking on my titties like you wanted me, calling me, all the time …"

Sjung den första raden till Fuck the Pain Away för någon och personen kommer direkt veta vem Peaches är – electroclashdrottningen från Kanada vars explicita texter och vulgära scenframträdanden gett henne en legendstatus. När Merrill Nisker, som är hennes riktiga namn, tog sig ann ett dj-set på flatklubben KB på Kolingsborg i Stockholm fick de mer extrema perfomancekläderna hänga kvar i garderoben men scennärvaron var definitivt inte nedtonad.

Dansgolvet som brakar lös transporterar publiken till Berlins klubbliv där Peaches idag residerar; beatsen är hårda, basen vibrerar tungt i bröstkorgen och ingen bryr sig om de känner igen låtarna eller inte – det är röj. Artisten själv har svårt att hålla sig bakom skivspelarna och befinner sig mer ovanpå dj-bordet än bakom det när hon klättrar sig upp och svingar mikrofonen ovanför sitt huvud. Dansgolvshitsen blandar hon frisk med sina egna låtar som hon skriker ut i mikrofonen.

Mixningen är inte alltid tajt men Peaches väger upp det med sin persona. Att kalla det för ett vanligt dj-set vore att synda, Peaches tillhör rörelsen idag där dj:n är den nya rockstjärnan. En roll hon lever upp till med bravur när hon låter totalt fyra champagneflaskor spruta ut över publiken. Måhända bjuds det inte på någon kontrovers av den korta nu 45-åriga provokatören men Peaches kom, spelade och lägrade Stockholm för en natt – en natt där alla kom tillfredsställda ut ur upplevelsen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA