x
Korn: The Path of Totality

Korn
The Path of Totality

Korn: The Path of Totality

GAFFA

Album / Roadrunner Records
Utgivning D. 2011.12.07
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

På tionde studiogiven möts två helt orimliga ytterligheter; nu-metal och dubstep. Bara dessa två genres förtjänar en egen granskning men då mitt journalistiska spetsområde stannar vid metal, punk och hardcore lämnar jag diskussionen därhän. 

Jänkarna har redan bevisat att de inte är främmande för musikaliska innovationer och tidigare gjort sig kända för att blanda hiphop och groovig metal till ett eget signum. Därför borde ett samarbete med den unga dubstep-kungen Skrillex samt andra elektropumpande artister inte te sig helt oäven för de redan invigda. För en annan har Korn alltid ansetts vara den där lillebrorsan på gymnasiet som oförtjänt fått för mycket bekräftelse.

"Metals framtid", deklarerar sångaren Jonathan Davis. Onekligen. Om musikens framtid ligger i enerverande trance-breakdowns och slappa basgångar är Korn pionjärerna. 2011 känns The Path of Totality helt rätt i tiden. Korn har alltid gått emot strömmen, så även här när de visar på att det faktiskt går att kombinera dessa två stilar och samtidigt visa fansen alla långfingrar i världen. Blås på! Om något håller jag oviljan att vara den breda massan till lags högt hos bandet. 

Men nu är inte allt piss och vinäger. Faktum är att, nu och idag, har Korn aldrig varit mer intressanta. Skrillex hårda dupstep-partier i Get Up! kombinerat med Fieldys svängiga bas och Munkys nedstämda gitarrer skapar en tung musikalisk hybrid som faktiskt tilltalar. Inte illa av en artist som gjort halva musiken på en miniräknare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA