x
To Rococo Rot: Speculation

To Rococo Rot
Speculation

To Rococo Rot: Speculation

GAFFA

Album / Domino
Utgivning D. 2010.03.30
Recenserad av
Andreas Fällman

Det är till en början svårt att sätta fingret på vad som får Speculation, det senaste bidraget till electronicasfären från Berlinbaserade trion To Rococo Rot, att kännas halvfärdig men efter några omlyssningar framträder ett mönster och mönstret kan för enkelhetens skull kallas för loungemusik. För om man tar bandets tidigare samlade verk i beaktning och jämför dessa med Speculation, ter sig den sistnämnda rätt så städad och väldigt lättillgänglig. Lite grann som loungemusik om man så vill.
 
Skivans fördel är dock användandet av analoga instrument som ger den en mer organisk och levande känsla. Dessutom blir det stundtals så pass svängigt att det hela gränsar till en hybrid mellan jazz och IDM. Sämre musikaliska tendenser går definitivt att finna.
 
Men för att tala klarspråk: Skivan är lite för lam för sitt eget bästa. Förra fullängdaren ABC123 var befriande stökig och utmanande, medan Speculation känns som en lång färdsträcka till sista låten, Friday, där trion äntligen låter sig flumma loss en aning. Tills nästa gång får vi hoppas på mera stök och mindre hotellsalong.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA