x
Tunng: ...And Then We Saw Land

Tunng
...And Then We Saw Land

Tunng: ...And Then We Saw Land

GAFFA

Album / Full Time Hobby
Utgivning D. 2010.03.01
Recenserad av
Andreas Fällman

Resultatet av medlemsavhopp i diverse konstellationer är nästan alltid lika intressanta. I Tunngs fall kan det bäst beskrivas som följande: Grundaren Sam Genders ut, popstrukturer in. Ett ganska trevligt resultat bör tilläggas.
 
För det hade i ärlighetens namn inte varit vidare upphetsande med ännu en skiva av Tunng som låter typiskt Tunng. Det vill säga, introvert, underfundigt och som en heldag inne på en instrumentaffär där man kan plinkplonka på alla instrument som finns.
 
Visst, Tunngs folktronica är inte på något vis försvunnen, vilket framgår med all tänkbar tydlighet med låtar som October och These winds, men nu har de äntligen börjat varva folkvisan med renodlade poplåtar. Det är måhända inget världsförändrande nytt grepp men i det långa loppet är det, för lyssnaren, lika förlåtande bekvämt som det är belönande. Ta för exempel den instrumentala By dusk they were in the city och dess förlösande rockarrangemang eller varför inte det inledande lyckopillret Hustle som blandar upptempo banjo och tamburin med Mike Lindsay och Becky Jacobs mjuka sång.
 
Härmed undanbedes därför ytterligare medlemsbyten eller avhopp. Tunng är nu komplett.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA