x
Anvil: Strength of Steel

Anvil
Strength of Steel

Anvil: Strength of Steel

GAFFA

Album / Metal Blade
Utgivning D. 2011.12.16
Recenserad av
Isac Nordgren

När det kanadensiska hårdrocksbandet Anvil slog genom i början av 1980-talet ansågs de vara ett av genrens största hopp och talanger. Tillsammans med producenten Chris Tsangarides släppte Anvil två numera klassiska album men deras karriär bromsades sedan upp av dåliga relationer med skivbolag. Först 1987, fem år efter genombrottet, kunde de skriva ett nytt kontrakt med Metal Blade Records som släppte tre album med gruppen, vilka nu har givits ut på nytt.

Den första skivan i ordningen är Strength of Steel från 1987 och det känns som ett det var ett spelsuget band som gav sig in i studion. Låtarna är dock allt annat än originella och jag hör tydliga referenser till kollegor som Joan Jett, Nazareth, Kiss, Black Sabbath och Iron Maiden. I några låtar, som Flight of the Bumble Beast, blir det bara tokroligt och det är ett problem som Anvil brottas med genom sin karriär, att de inte tar sig själva på tillräckligt stort allvar.

Men skivan tar sig rejält mot slutet och jag blir överraskad av hur svängig jag tycker Straight Between the Eyes är. Ännu bättre är Kiss of Death som, bortsett från syntarna i versen, är riktigt tung med både bra sång och en catchy refräng.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA