x
Pulled Apart By Horses: Tough Love

Pulled Apart By Horses
Tough Love

Pulled Apart By Horses: Tough Love

GAFFA

Album / Transgressive
Utgivning D. 2012.01.30
Recenserad av
David Winsnes

Det gäller att ta Pulled Apart By Horses för vad det faktiskt är. Läser man in för mycket i Leedsbandets referenser (se: At The Drive-In) är det troligt att man blir besviken. De är ett partyband med låttitlar som Bromance Ain't Dead, något otämjbart som snarare försöker översätta liveformatet till studio än att skriva stycken som grundförändrar. Ett tidigt Queens of the Stone Age med en förkärlek till att hänga över riffen tills det blir smått monotont. 

Men Pulled Apart By Horses hade förstås inte varit ett band för festen om de bara skrek ovanför krautstrukturer. På två år har det hysteriska turnerandet gjort gott för den tekniska aspekten. Det är catchy men ändå med melodier som sticker i många riktningar. I Shake Off the Curse låter de som ytskiktet av den enorma brittiska hardcorevågen, med starka drag av band som Tubelord och Blakfish. 

Överlag är Tough Love mycket skrik för lite påverkan, men kommer de till Sverige är jag däremot en av de första att beställa biljett. Musikaliska världsskillnader de strävar efter att sudda ut men inte riktigt lyckas med.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA