x
A Winged Victory For the Sullen: A Winged Victory For the Sullen

A Winged Victory For the Sullen
A Winged Victory For the Sullen

A Winged Victory For the Sullen: A Winged Victory For the Sullen

GAFFA

Album / Erased Tapes
Utgivning D. 2011.09.12
Recenserad av
Johannes Ådén Bygdell

Det finns ett koncept som många reklammakare, trots att det inte på något sätt hör moderniteten till, fortfarande använder sig av. Konceptet – sälj grej med tjej – går ut på att en reklambild förutom produkten ifråga också innehåller, och ofta domineras, av en företrädelsevis lättklädd kvinna.

A Winged Victory For the Sullen verkar gilla nämnda koncept. Den självbetitlade debutplattans omslag kläds av en avklädd kvinna som försvinner ut ur bild. Det är mycket tröttsamt. Jag blir ledsen och arg. Dessutom är jag mycket osäker om ett stråk- och pianoambientalbum vinner några köpare genom att locka med en naken kvinna. 

Så, vi lever i en sexistisk, patriarkal värld, men A Winged Victory For the Sullen gör musik ändå. Duon består av Adam Wiltzie från Stars of the Lid samt Dustin O'Halloran, en sån där som klinkar på piano och gör ljud med datorn. Resultatet är förväntat: lite mindre droneigt och mer dynamiskt än Stars of the Lid. Inte speciellt dåligt, inte speciellt intressant. Kanske kan en naken kvinnokropp hjälpa.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA