x
Liberteer: Better to Die on Your Feet Than Live on Your Knees

Liberteer
Better to Die on Your Feet Than Live on Your Knees

Liberteer: Better to Die on Your Feet Than Live on Your Knees

GAFFA

Album / Relapse Records
Utgivning D. 2012.01.31
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

2011 såg världen ett globalt massuppror. Arabvåren blev ett begrepp i svennebanans vardag och i USA lärde vi oss att protester i en park leder till absolut ingenting. Maktens män med sina patriarkala förtryckarkukar sitter fortfarande stadigt på sina troner.

I ljuset av detta är Liberteers Relapsedebut Better to Die on your Feet than Live on your Knees soundtracket till dessa revolutioner. Detta är ljudet av en pöbel som fått nog, som lösgör sig från ett ekonomiskt förtryck och från stat och kyrka för att återta sin frihet.

Från de inledande anslagen av trumpeter och mässingshorn i The Falcon Can Not Hear the Falconer är det en konceptuell och anarkistisk blandning av grind och döds som försöker sig på att vara originell. Och lyckas.

Blickandes tillbaka på Wall Street-kravallerna ligger renset i Class War Never Meant More than it Does Now helt rätt i tiden. Rise Like Lions After Slumber och 99 to 1 skapar en fusion av klassisk Napalm Death-rens och symfoniorkester samtidigt som Sweat for Blood är den låt Rocky Balboa egentligen skulle ha lyssnat innan han gick in i ringen mot Apollo Creed.

Med en elektrisk produktion, inslag av banjo och mandolin i kontrast till sylvassa riff och gutturalt vrål inger detta enmansprojekt hopp om fortsatt kamp mot den rådande samhällsordningen. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA