x
Arlo Guthrie: All Over the World

Arlo Guthrie
All Over the World

Arlo Guthrie: All Over the World

GAFFA

Album / Rootsy
Utgivning D. 2012.01.15
Recenserad av
Robert Lagerström

Snacka om att han kunde haft det svårt. Att vara son till en legend och dessutom syssla med samma sak. Men det verkar inte ha stört Arlo Guthrie som vid det här laget kan luta sig mot en egen artistkarriär som löper över nära nog fem decennier och cirka 25 album.

Till sommaren skulle hans pappa Woody Guthrie fyllt 100 år vilket Malmöetiketten Rootsy firar genom att ge ut ett dubbelsamlingsalbum med Arlo, en flitig turnéräv som för övrigt är aktuell med spelningar i Sverige och Norge.

Både på scenen och i studion sjunger han med sin karaktäristiska nasala röst och hoppar mellan stilar som folk, rock och country, blues, jazz och gospel. På det här samlingsalbumet finns inspelningar från 1969 till 2007 med en hel del material från 80-talet som känns daterat. Över lag gör Arlo Guthrie ofta ganska tråkig musik som inte griper tag. Men här finns hans största hit, den fina The City of New Orleans, och den välkända Coming into Los Angeles. Låten som han spelade på Woodstock-festivalen för drygt 40 år sedan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA