x
Nada Surf: The Stars are Indifferent to Astronomy

Nada Surf
The Stars are Indifferent to Astronomy

Nada Surf: The Stars are Indifferent to Astronomy

GAFFA

Album / City Slang
Utgivning D. 2012.01.23
Recenserad av
Johannes Ådén Bygdell

Om jag hade varit lagd åt det hållet hade jag hävdat att det är symptomatiskt att Nada Surfs bästa låt är deras tolkning av The Go-Betweens Love Goes On från 2010 års If I Had a Hi-Fi. Men nu är jag lagd åt det andra hållet, som så ofta förut. Jag tror ju på Nada Surf. Och efter sex skivor är det kanske dags att visa vad de verkligen kan åstadkomma.

"It's never too late for teenage dreams" sjunger Matthew Caws i Teenage Dreams och sätter tematiken på hela albumet. Utanpåkänslorna, tjuvrökningen, den självvalda alienationen; allt det där får vi på The Stars are Indifferent to Astronomy. Samtidigt blir det inte en nostalgifest. Lika snabbt som vi kastas bakåt kastas vi framåt och även inåt, in i Caws hjärna. Tidigare har han visat sig sårbar, men ändå klädsamt distanserad till det hela. Nu låter han ännu ett av sina drag träda fram: det direkt mesiga, utan distans. Jag gillar det.

Det känns kanske högfärdigt att säga, men jag visste att Nada Surf var så här bra. Det tog dem bara sju album att hitta hem.

Lyssna på: Teenage Dreams, Clear Eye Clouded Mind, Let the Fight Do the Fighting


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA