x
Gym Class Heroes: The Papercut Chronicles II

Gym Class Heroes
The Papercut Chronicles II

Gym Class Heroes: The Papercut Chronicles II

GAFFA

Album / Atlantic Records/Warner Music
Utgivning D. 2012.01.17
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

The Papercut Chronicles II är en blandning av överproducerad och överambitiöst bredbent cock-rock som av någon anledning rullar under en frontman som rappar. En frontman som inte bara står bakom en miljonsäljande singel om en önskan att bli miljardär men också lider av svåra vanföreställningar om att han faktiskt är minst lika bra som de bästa rapparna i världen. 

Gym Class Heroes femte album är en skräckshow i mediokritet, ett platt fall som innehåller jämförelser med Jesus, låttitlar som "Holy Horseshit, Batman!!" och "Martyrial Girl$", samt gästspel från föredettingar som verkligen borde veta bättre, och det är en bedrift att bandet och Travis McCoy i synnerhet lyckats hitta nya sätt att uttrycka sin obryddhet och sitt clowneri på.

Det tragiska med ett album som detta är inte nödvändigtvis hur själlös och plastig musiken, sången, samarbetena, bandet kan kännas, vilket förvisso är en smärre pina i sig. Det som gör ett album som The Papercut Chronicles II så dåligt är snarare att det hörs att varje uns av begåvning Travis McCoy och hans mannar har förpackats i HubbaBubba-papper och berövats alla eventuella kvalitéer som kanske hade kunnat räddas för att skapa något värdigt. Detta är inte bara dåligt, det är meningslöst.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA