Lena Philipsson: Världen snurrar

Lena Philipsson
Världen snurrar

Lena Philipsson: Världen snurrar

GAFFA

CD / Universal Music
Utgivning D. 2012.02.15
Recenserad av
Fredrik Thorén

Ibland kan Lena Philipsson – för alltid förknippad med schlagerpop, P4, glitter och 80-talsfrillor – skapa underverk med poplåtarna som skrivs till henne. När de inte drunknar och kippar efter andan i ett slickt producenthybris där allt ska låta enligt ovan nämnda exempels mallar för hur en poplåt ska vara konstruerad.

Konceptet på Världen snurrar kanske bottnar i hennes medverkan i programmet Så mycket bättre eller genom samarbetet med Orup för ett par år sedan. Här har Lena Philipsson upptäckt att man kan ta musikaliska resor. Världen snurrar är full av välkända namn och funkar delvis. Christian Falk lägger på ett par fantastiska trummor på Blir galen (som tyvärr drunknar i en slinga rave), titelspåret Världen snurrar, som hon gör tillsammans med Veronica Maggio och Markus Krunegård får en axelryckning. Låtarna Ett hjärta och Nästa säsong, skrivna av Kaah och Björn Olsson och producerade av Mattias Glavå, är de som står ut.

Versionerna av Lalehs Live forever och Timbuktus The botten is nådd är just den form av producenthybris som det bara inte går att förhålla sig till.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA