x
J.R. Plankton: Neon

J.R. Plankton
Neon

J.R. Plankton: Neon

GAFFA

Album / Karaoke Kalk
Utgivning D. 2012.02.01
Recenserad av
Robert Lagerström

Snacka om att göra det lätt för sig. Att låta en robotröst upprepa frasen Musique Electronique över ett monotont elektroniskt beat. Visst är den inledande låten med samma namn en blinkning åt Kraftwerk men nog krävs det lite mer finess för att göra riktigt bra musik.
Och nog borde ett par tyskar veta bättre. J.R. Plankton är alltså ingen person utan ett projekt av duon Jens Strüver and Robert Ohm. Den senare beskrivs i pressmaterialet som en studionörd tillika multiinstrumentalist medan Strüver står bakom etiketten M=minimal vilken har gett ut skivor med bland andra Conrad Schnitzler (från Tangerine Dream). Ohm och Strüver har tidigare gjort ett ljudkollage för ett radioprogram.
Och ganska atmosfäriskt blir det även på duons debutalbum. Både Nakamura och City Jungle bjuder på långsamt pulserande ljudlandskap medan Sundance är en technofierad disco-funkdänga. Skivans blott fem spår är långa, monotona och drar en del åt kraut. Det är tämligen kylig techno som inte bjuder på några direkta överraskningar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA