x
Radical Face: The Family Tree – The Roots

Radical Face
The Family Tree – The Roots

Radical Face: The Family Tree – The Roots

GAFFA

Album / Nettwerk
Utgivning D. 2012.01.30
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Äntligen är Radical Face nya album ute, även på den svenska marknaden. Redan förra året fascinerades jag av Ben Coopers ödmjuka men samtidigt självsäkra musik, som drömskt letar sig fram genom regn, sol, storm och åska – årstidernas växlingar. Likheterna med Bright Eyes är påtagliga, samtidigt som han, med ena ögat i backspegeln, frigjort sig från att efterlikna andra. Han har en stark närvaro, här och nu, trots att musiken förser oss med berättelser från det förflutna, berättelser som påminner oss om att vår historia format oss till de vi är idag.

Pianot dansar fram som en lätt fjäder och sprider en essens av såväl klassisk musik som ursprungliga folktoner medan stråkarna sveper fram som svala vindar. Trots att det finns ett mörker i botten har musiken en lätthet, en enkelhet som hela tiden är i rörelse, likt en solkatt mot ljuset.

Radical Face är onekligen en färgstark väg till ro i sinnet. Varma känslor sprider sig i kroppen och musikens mening uppenbarar sig tydligare för varje gång du släpper in den i dina öron.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA