x
Cloud Nothings: Attack on Memory

Cloud Nothings
Attack on Memory

Cloud Nothings: Attack on Memory

GAFFA

Album / Wichita
Utgivning D. 2012.02.06
Recenserad av
Daniel Horn

Ett partiledarbyte kan manipulera en hel skock röstberättigade. Få oss att tro att även ett helt partis politik tar ny vändning, vilket ju aldrig sker. En ny producent kan manipulera lyssnaren, få den att tro sig höra något helt nytt. Fast det egentligen är samma historia en gång till.

På förra skivan lät Cloud Nothings, aka Dylan Baldi, som en än mer uttråkad Nathan Williams i Wavves. Inte alltid så kul. På Attack on Memory har den erkände producenten Steve Albini kommit till undsättning och om Baldi tidigare lät som en flåshurtig medlem i Buzzcocks är det numera mer ett rakt igenom riv i hans röst. Kallt och vasst.

Åtta minuter korta Wasted Days är värd varenda sekund. Till Albinis patenterade ekokalla ljudbild hör man en person som vränger ut och in på sig själv. Ska Baldi turnera med det här bör han uppsöka en röstcoach, inte bara en gång utan kanske fem.

Attack on Memory bubblar i övrigt av ständigt krävande råpunk, så hetsig att tangentbordet får vila under inlyssning. En del saker flyger dessvärre förbi av bara farten, men unge herr Baldi är på väg mot något riktigt stort. Vad som krävdes var en manipulatör, en gammal räv bakom mixerbordet. Och samma visor en gång till. Nu med extra allt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA