x
Tigers of the Temple: Death Light Fire & Darkness

Tigers of the Temple
Death Light Fire & Darkness

Tigers of the Temple: Death Light Fire & Darkness

GAFFA

CD EP / Colline Noire Records
Utgivning D. 2012.02.03
Recenserad av
Maria Stacke

Ännu ett debuterande Göteborgsband är oss givet. Denna gång Tigers of the Temple, som släpper en introducerande ep, som för att bereda vägen för det utlovade debutalbumet.

Death Light Fire & Darkness bjuder på indierock med en liten, liten släng av anthem-sjukan. Tänk Kings of Leon eller the Killers. Men sluta inte tänka där. Vissa stunder för tankarna till Broder Daniel, och jag får för mig att det ligger en grund av punk pulserande någonstans under det mer polerade soundet, som om ett kompromisslöst kaos hålls tillbaka av de svävande gitarrslingorna. Som om låtarna lika väl kunnat spelas i dubbeltempo. Andra stunder hör jag stämmor inspirerade av Bon Iver och malande komp som liknar the Nationals. Just the Nationals neurotiska medelklasskval gör sig påminda, men möter i sångaren Martin Hansens röst en mer pubertal angst, vilket skapar en intressant spänning.

Detta är kanske inte denna recensents våta dröm, men Tigers of the Tempel har definitivt något. Och detta något kan med stor sannolikhet ta dem ganska långt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA