x
Imperial State Electric: Pop War

Imperial State Electric
Pop War

Imperial State Electric: Pop War

GAFFA

Album / Psychout Records
Utgivning D. 2012.03.09
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Trots avsaknaden av The Hellacopters fortsätter multitalangen Nicke Andersson att verka på scenen med oförminskad kreativitet och skaparglädje. Om något får Pop War mig att sakna ovan nämnda band än mindre. Jag är nog inte heller ensam om att se svårigheten i att lämna referenserna till huvudbandet åt sidan. Imperial State Electric är inte lika fräna och luktar inte lika mycket diesel men det går inte att ta miste på Nicke Anderssons säregna spelstil.

Där den självbetitlade debuten saknade lite av den udd jag kanske orättvist hade förväntat mig, styr andra studiogiven upp det med att i överlag erbjuda mycket mer genomarbetade låtar och poppigt minnesvärda arrangemang. 

Pop War är driftig powerpop med lika många delar Kiss som The Sweet, lika mycket smittande The Beatles-melodier som Chuck Berry'esk rock n' roll och driv från 70-talets punk; här sammanflätat på musikerns säregna vis och klätt i en produktionsteknisk fläckfri skrud. Symfoniska och smått progressiva Enough to Break Our Hearts knyter ihop albumet mästerligt och ger ett litet smakprov på influenser som sträcker sig bortom den egna ljudbilden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA