x
ViVi: Unrewinded

ViVi
Unrewinded

ViVi: Unrewinded

GAFFA

Album / BrightLight Music
Utgivning D. 2012.02.01
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Småländska ViVi har en bakgrund som dansare, men har sedan några år koncentrerat sig på musik. Det här är hennes debutalbum, efter hennes arbete med renommerade namn i USA, och hon har producerat det själv tillsammans med samarbetspartnern Jan Fretman. Och det är en rätt intressant produktion. Lite pop, lite rock, flirtar med lite mer pretentiös pop.

Det finns stråk av klassisk Jane Siberry i många spår, kanske främst i Only. Ibland en mycket jordnära Kate Bush. Spår av tidiga Tracy Bonham. Men det blir aldrig så att man tänker uttryckligen på eventuella referenser, man kanske tycker det låter bekant, man hör en nyans av något man hört förr; ViVi fungerar bra i eget namn.

Ibland bränner det till och blir riktigt bra, men alltsom oftast bleknar snart de första intrycken till något visserligen lyssningsvärt, men inte omistligt, inte de där låtarna man inte bara sparar i sinnet, utan också bevarar och tar hand om. Men det är kul att återkomma till emellanåt. Som att träffa en gammal bekant över en kopp kaffe.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA