x
Wiley: Evolve or be Extinct

Wiley
Evolve or be Extinct

Wiley: Evolve or be Extinct

GAFFA

Album / Big Dada
Utgivning D. 2012.02.03
Recenserad av
Jack Hildén

På de flesta fester finns minst ett exemplar av den där typen som visar partytricks och hetsar igång dricklekar och boxar de som sitter i soffan för att de inte "ser gladare ut". Wiley lyckas på Evolve or be Extinct övertyga mig om att han är den som är den, han som bara rycker en i tröjan om man har slutat lyssna och vänt sig mot någon annan.

Han är ganska underhållande en stund, men snabbt börjar den ibland funkiga och ibland electrobaserade ljudbilden likna spikar som enträget hamras djupare och djupare in i huvudet. Grime har lätt den effekten, och han gör inget för att motverka den. Av 22 låtar går högst två att höra utan att oroa sig för epilepsi.

Men trots att tempot är uppvridet till en absurd nivå så passar förvånansvärt få till klubbarnas dansgolv. Däremot är de väldigt inbjudande att remixa. Nästan som att engelsmannen dukat upp ett gigantiskt smörgåsbord och låter gästerna göra vad de vill med plocket.

Med sin uppenbara talang för att säga många ord väldigt snabbt skulle jag önska att han ägnade mer tid åt en mer sammanhållen platta istället för att i Robyntakt producera tre skivor på två år.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA