x
Zqaty: Awaw

Zqaty
Awaw

Zqaty: Awaw

GAFFA

Album / Svedjebruk
Utgivning D. 2012.02.09
Recenserad av
Robert Lagerström

Daniel Zqaty har länge varit bob hunds inspelningstekniker och även arbetat med artister som Kajsa Grytt och Mattias Hellberg. När han nu albumdebuterar står den lekfulla upptäckarglädjen i fokus men tyvärr verkar Zqaty inte riktigt veta vad han vill.

Efter en kort suggestiv inledning växlar han om och låter skivan fyllas av en slags psykedelisk lightblues. Det är ett rörigt, poppigt och smutsigt sound med distade gitarrer och slidekomp som för tankarna till Beck. Ibland ekar 60-talet nära inpå och överlag dränker Zqaty sin röst i effekter, som om han saknar självförtroende och inte riktigt törs visa upp sig.

Och kanske skulle han ha väntat lite till. Låtit allting mogna och satsat på att finputsa låtarna, som är svåra att minnas när skivan snurrat färdigt. Då skulle det här förmodligen inte kännas lika mycket som ett litet hobbyprojekt. Men det finns ljuspunkter. Bäst blir det när Zqaty förlitar sig på elektroniken, som i den Schneider TM-doftande K.O. But Ok! Eller varför inte den avslutande Pro Primo. Men det är så dags då.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA