x
Les Discrets: Ariettes Oubliees...

Les Discrets
Ariettes Oubliees...

Les Discrets: Ariettes Oubliees...

GAFFA

Album / Prophecy
Utgivning D. 2012.02.10
Recenserad av
Isac Nordgren

Fursy Teyssier spelade tidigare tillsammans med Neige, mannen bakom Alcest, i det mytomspunna bandet Amesoeurs. Gruppen släppte sitt enda album 2009 men då hade Neige redan hittat formen för sitt framgångsrika soloprojekt.

Fursy startade istället sitt eget band, Les Discrets, och det första som slår mig när jag lyssnar på deras nya skiva Ariettes Oubliees... är hur många gemensamma preferenser de båda fransmännen har, även på egen hand. Les Discrets låter väldigt mycket som Alcests mjukare sidor och eftersom Neige har sagt att han ska "göra en Opeth" och skippa sina hårdare element, så lär projekten låta än mer lika framöver. Les Discrets spelar liksom Alcest en drömsk och atmosfärisk pop där fantastiska harmonier kombineras med gitarrmangel och drivna trummor. Banden delar också både trummis och bolag.

Det är behagligt att lyssna på Ariettes Oubliees... men precis som på Les Discrets debutskiva är det oslipat, lite sömnigt och ofarligt. Det glittrar till ibland men inte är det någon ädelsten ännu.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA