x
Xiu Xiu: Always

Xiu Xiu
Always

Xiu Xiu: Always

GAFFA

Album / Bella Union
Utgivning D. 2012.02.27
Recenserad av
Andrea Arvidsson

Vad är mer passande än att fira sitt tioårsjubileum genom att släppa ett nytt album? När Xiu Xiu för första gången fyller jämnt sparar de inte på krutet.

Redan från de första skramlande sekunderna är det som om Always ger två val. Antingen lyssnar man med odelad uppmärksamhet, eller så stänger man av. Det finns nämligen inte plats för andrum eller halvhjärtat engagemang. Av 38 högintensiva minuter har inte ett enda ögonblick lämnats åt slumpen, varje takt är så sprängfylld av experiment och idéer att man måste hålla i sig hårt för att inte avskräckas.

Det är utan tvekan en utmattande upplevelse. Men väljer man att orka hela vägen, genom den kompakta väggen av lika delar känslor och oljud i I Love Abortion, hysteriska synthmattor och genom allvaret och de absurda stroferna i Black Drum Machine, så är det väl värt mödan.

Med tio år på nacken är Xiu Xiu fortfarande lika kompromisslöst gränsöverskridande, och tappar därför aldrig förmågan att lämna sin publik i ljuv, om än skräckblandad, förtjusning.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA