x
Hysterica: The Art of Metal

Hysterica
The Art of Metal

Hysterica: The Art of Metal

GAFFA

Album / Crong Records
Utgivning D. 2012.03.09
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Bakom den snygga produktionen och de måttfullt talangfulla solona gömmer sig den ostigaste av alla musikstilar. Ömsom är det medryckande (Breaking the Walls, Heels), ömsom gräver jag ner huvudet i skämskudden (övriga åtta spåren). Anni De Vils stämma funkar ypperligt när Hysterica kör sin mysiga Timotej'ska mello-metal, inte när hon ska growla och låter som en sämre Angela Gossow. 

Tidigare låtar som Heels of Steel och Girls Made of Heavy Metal vittnar om Mötley Crüe-influenser och en agenda som ett östrogenets Manowar. The Art of Metal må vara byggd på snyggare arrangemang och mer episka låtstrukturer än tidigare verk. Ändock försvinner aldrig känslan av att detta är metal för finlandskryssningar, dömd att stanna innanför de fyra väggar som utgör Star Palace Show Lounge.

Någonstans diggar en lönnfet och avdankad SRF-rockare detta och tycker det är ballt med bröst och metal. Genren kommer aldrig bli jämlik om inte männen slutar se kvinnliga hårdrocksband som objekt och band som Hysterica fortsätter att marknadsföra sig som kvinnor och inte musiker.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA