x
Maverick Sabre: Lonely are the Brave

Maverick Sabre
Lonely are the Brave

Maverick Sabre: Lonely are the Brave

GAFFA

Album / Mercury/Universal
Utgivning D. 2012.02.17
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Det finns något särskilt i Maverick Sabres röst. Han tar i på ett sätt som man sällan hör, på ett smygjazzigt sätt kastar han sig över låtarna och bänder och drar i stämbanden och likväl genrerna. Det snuddar vid funk, soul, jazz, r'n'b och reggae i den ljudkavalkad som väller ut ur högtalarna. Stråkmattorna i bakgrunden flätar ihop musiken till något helt nytt och ramar in ljudbilden.

Det funkar särskilt bra i I Need, där de loopade fiolstämmorna tillåts samklinga med lp-spelarrasp som sedan övergår i ett enkelt stråkarrangemang med pianoklinkande till. Enkelt, varmt och vårkänslesprudlande. Klart svängigast är dock Let Me Go som får hjärtat att klappa i takt och danssuget att göra sig påmint.

På det stora hela har Maverick Sabre lyckats blanda högt och lågt med fint och fult. Problemet med Maverick Sabres låtar är inte att det inte svänger. Det är snarare så att det rent kompositionsmässigt haltar när ännu ett smäktande intro ger en svag refräng. Det är när man gång på gång blir besviken över att låtarna inte håller hela vägen som besvikelsen etsar sig fast.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA