x
To All My Friends: Ride With Me

To All My Friends
Ride With Me

To All My Friends: Ride With Me

GAFFA

Album / Evil Ace Productions
Utgivning D. 2012.02.14
Recenserad av
Hans Larson

To All My Friends följer upp sitt självbetitlade debutalbum med en sammansättning låtar som slår an precis samma känslosträngar som tidigare, med den positiva skillnaden att ljudet är betydligt bättre den här gången. En bättre miljö för duons enkla melodier, vilket naturligtvis lyfter musiken en hel del.

Annars är det som vanligt. Folkpop sprungen ur den amerikanska musiktraditionen baserad på stränginstrument och ihopdiktade historier. Personligen har jag dock svårt att relatera till berättelser om cowboys som rider för sig själva och har himlen som tak och vinden som väggar. Jag brukar med enkelhet kunna bortse från texter som inte har någon relation till det verkliga livet, men i det här fallet träffas jag lite väl hårt av klichéerna.

Melodierna är hur som helst fina. Stämsången ligger i fokus och är liksom hela behållningen med de här två svenska tjejerna. Och hade inte First Aid Kit redan varit den stora grejen 2012, ja då kanske To All My Friends hade slagit igenom på bred front och jag hade kanske inte alls varit såhär blasé. Det kanske bara är en fråga om tajming.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA