x
Black Breath: Sentenced to Life

Black Breath
Sentenced to Life

Black Breath: Sentenced to Life

GAFFA

Album / Southern Lord
Utgivning D. 2012.03.11
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Converges Kurt Ballou har fingertoppskänsla när det gäller att producera obskyra band i underjorden. Musikern har haft ett finger med i bland annat Kvelertak, Trap Them, Have Heart, Misery Index och Disfear. Nu namndroppar jag bara ett fåtal band som råkar vara gräddan av hardcore/kängpunk-scenen. Listan kan göras oändlig och jag letar fortfarande febrilt efter ett samarbete där Ballou misslyckats med sin insats, vare sig det är som gästmusiker, producent eller som i Black Breaths fall, låna ut sin studio för en debutplatta.

Nu är Sentenced to Life förvisso det Washington/Seattle-bördiga crossover-bandets andra fullängdare men blandningen av hardcore, kängpunk, thrash metal och gammal hederlig Stockholmdsdöds densamma. Möjligtvis har fokus skiftats från mindre käng och mer metal men då snackar vi nyanser.  

Inledande Feast of the Damned är dansant smittande och Endless Corpse skäms inte för sig. En kuslig ljudslinga ger kalla George A. Romero'ska vibbar och skulle mycket väl kunna vara vinjettmusik till någon av regissörens klassiska filmer. Det är Entombed årgång tidigt 90-tal över hela denna skapelse.

I övrigt andas Sentenced to Life precis rätt burkig och skitig produktion där fokuset ligger på krossande tyngd och nygammal nostalgi. Klockorna stannade i Stockholm 1990.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA