x
Rebecca Ferguson: Heaven

Rebecca Ferguson
Heaven

Rebecca Ferguson: Heaven

GAFFA

Album / Epic
Utgivning D. 2012.03.21
Recenserad av
Ametist Azordegan

Denna brittiska singer-songwriter blev upptäckt och ett med amerikanska folket i och med hennes medverkan i X-Factor för två år sedan och albumdebuterar äntligen med Heaven.

Skivan består av storslagna pop-ballader som är sparsamt kryddade med klassisk soul och gospel. Produktionerna är ambitiösa, skivbolaget har satsat pengar och manskap på Ferguson. Albumet är inspelat med ett större liveband. Keyboarden är ständigt i fokus i sällskap av lager på lager-ambitiösa trummor med flertalet trumfills på varje låt, böljande framhävda stråkar, flertalet blåsinstrument och tyngre bas än vad som är sedvanligt för pop-ballader.

Låtarna handlar om kärlek, brustna hjärtan och att åter finna hopp efter ett nedslag i livet. Hennes uttryck förmedlar livserfarenhet och hon har ett moget språk men saknar ett mer personligt berättande. Hon är inte fyllda 30 år men sjunger som om hon vore 50 och rösten påminner bitvis om en yngre version av Macy Gray. Rebecca Ferguson är som ett välsnickrat, mäktigt träskepp, byggt av erfarenhet. Fartyget står också starkt och förblir intakt när det slängs runt i spårens stormiga harmonier. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA